Πειραματικό εργαστήριο

Πειραματικό εργαστήριο στην Αθήνα με θέμα: «Αξιοποίηση και χρήση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ανακοινώνει την υλοποίηση πειραματικού εκπαιδευτικού πρόγραμμα που έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν γνώσεις για την αξιοποίηση και χρήση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα να πειραματιστούν σε αυτό το εκπαιδευτικό πεδίο. Το εργαστήριο σχεδιάζει και υλοποιεί ο Γιώργος Ευγενικός, είναι βιωματικό και πραγματώνεται με εργαλείο το ίδιο το παραμύθι.
To εργαστήριο έχει συμπληρωθεί. Επειδή όμως υπήρξαν αρκετοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στους συμμετέχοντες, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και ένα δεύτερο από τον καινούριο χρόνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας ένα e-mail στη διεύθυνση: info@e-mythos.eu για να τους ενημερώσουμε σχετικά.

Ένας από τους βασικούς άξονες εργασίας είναι η μορφολογία του παραμυθιού και η βηματική πορεία από την επινόηση ιστοριών στην αφήγηση και τη δραματοποίησή τους. Το πρόγραμμα έχει πειραματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε άτομα με πεδίο απασχόλησης την εκπαίδευση (τυπική, μη τυπική, άτυπη). Οι συμμετέχοντες θα είναι έως 12 άτομα, τριών ηλικιακών ομάδων: 18-25 ετών, 26-36 ετών και 37 ετών και άνω. Η ομάδα εργασίας θα συμπεριλαμβάνει 4 άτομα από κάθε ηλικιακή κατηγορία. Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στην Αθήνα, Σαββατοκύριακα, μία μέρα τον μήνα, από τον Δεκέμβριο 2013 έως και το Μάιο 2014, συνολικά 25< ώρες και το κόστος συμμετοχής θα είναι 100 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων.
Όσοι, επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 20 Νοεμβρίου 2013 στέλνοντας το βιογραφικό τους μαζί με την αίτησή τους (πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη φόρμα της αίτησης) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση (e-mail): info@e-mythos.eu



Το εργαστήριο έχει πραγματοποιηθεί:
  1. Το 2013 σε συνεργασία με το ΚΕΚ Πυξίδα, 100 ώρες σε νηπιαγωγούς ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην Κόρινθο και 100 ώρες σε νηπιαγωγούς της ΠΑΣΙΠΣ στην Καλλιθέα.
  2. Από τον Δεκέμβριο 2012 έως και τον Μάιο 2013 μία φορά τον μήνα στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με πρακτική εφαρμογή σε ομάδα παιδιών 
  3. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2013 στο Δήμο Πετρούπολης σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας. 
  4. Τον Οκτώβριο του 2012 στο Δήμο Αιγάλεω σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας. 
  5. Τον Απρίλιο και τον Μάιο 2012 στην Αθήνα και την Κόρινθο με το ΚΕΚ Πυξίδα και την Πανελλήνια ένωση ιδιωτικών παιδικών σταθμών στο πλαίσιο επιμορφωτικού προγράμματος εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας.