«Παραμυθομέρες» στη Νάξο

Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

16:30 - 19:30, Χώρα Νάξου (Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»)
Σεμινάριο αφήγησης για ενήλικες


«ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ»
Βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας με την αφηγηματική τέχνη, την τέχνη και τεχνική της μνήμης. Με την «βοήθεια» της Μνημοσύνης, της μητέρας των 9 Μουσών, θα «συστηθούμε» με τους αρχαίους ραψωδούς, τους ρήτορες, τους φιλοσόφους, τους ερευνητές του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, της σύγχρονης εποχής και του ψηφιακού κόσμου και θα γνωρίσουμε με βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες την αφηγηματική τέχνη αλλά και τις μνημονικές τεχνικές στην αφήγηση ιστοριών. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 2285361441


Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

11:00, Φιλώτι (Λαχαναριό)
Παράσταση αφήγησης και εργαστήριο για μικρούς


«ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΔΡΑΚΑΚΙΑ»Παραμύθια από την λαϊκή παράδοση για την φιλία, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την επίτευξη μικρών και μεγάλων στόχων. Θα ακολουθήσει εργαστήριο με κατασκευές εμπνευσμένες από τους ήρωες των παραμυθιών.
Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου, Εμμανουήλ Παλιάκης, Γιώργος Ευγενικός.
Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης.
Υλοποίηση εργαστηρίου: Μαρία Βλαχάκη.

20:00, Χώρα Νάξου (Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»)
Αφηγηματική παράσταση με μουσική για μικρούς και μεγάλους


«ΑΛΑΝΤΙΝ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ»
«Ο Κωνσταντής» είναι ένα λαϊκό παραμύθι από τις Κυκλάδες, μια παραλλαγή της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν.
Ο Κωνσταντής ξεκινάει ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση, γνωρίζει τον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια και μαθαίνει ότι ακόμη και αν έχεις σύμμαχό σου τρεις μαγικές ευχές, τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή είναι η γνώση, η πίστη στον εαυτό σου, η αλήθεια, η αγάπη και η φιλία.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός,
Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης.
Στίχοι τραγουδιών: Άσπα Παπαδοπούλου.Οι «Παραμυθομέρες» ξεκινούν στη Νάξο από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017 και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σ’ ένα τετραήμερο χαράς και δημιουργίας με αφηγήσεις παραμυθιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, κουκλοθέατρο και σεμινάριο αφηγηματικής Τέχνης.
 Τις «Παραμυθομέρες» διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων του Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και την αρωγή της Blue Star Ferries.