«Μονοπάτια Ζωής»


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σας περιμένω με χαρά στο Φεστιβάλ «Μονοπάτια Ζωής» σε μία συζήτηση για το παραμύθι και μια παράσταση αφήγησης με ιστορίες σοφίας.
 
ΑΦΗΓΗΣΗ  
-15:30 «Με φωνάζουν Παραμύθι. Μια συζήτηση για το πολύτιμο δώρο του άυλου πολιτισμού μας»

Ιστορίες σοφίας είναι το παραμύθι από πού έρχεται και πού διαβαίνει; Πως αξιοποιείται ως εκπαιδευτικό  εργαλείο; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του, η μορφολογία του και ο τρόπος κατάταξης του; Διαμορφώνει κοινωνικές αξίες; Ποιά είναι τα είδη των παραμυθιών; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσουμε και οι απαντήσεις τους θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το πολύτιμο δώρο του άυλου πολιτισμού μας. Το Παραμύθι!


Εισηγητής: Γιώργος Ευγενικός, Αφηγητής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης.


- 17:00 « Ιστορίες Σοφίας» Αφήγηση ιστοριών που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία…

Ιστορίες σοφίας
Ο Γιώργος Ευγενικός θα αφηγηθεί ιστορίες που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία…  Άραγε θα βρούμε τις δικές μας απαντήσεις  Ένα κοφτερό σπαθί στη Σαχάρα θα φέρει το σεβασμό; Ενα κουμπί στον παγωμένο Βορρά θα δώσει χρόνια ζωής. Ποιά ήταν η τελευταία επιθυμία του Mέγα Αλέξανδρου;  Το μυρμήγκι θα συναντήσει την αγάπη του; Μια ματιά είναι αρκετή για να αναγνωρίσεις τον έρωτα ή μήπως δύο; 



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με φωνάζουν Παραμύθι
Τι είναι το παραμύθι από πού έρχεται και πού διαβαίνει; Πως αξιοποιείται ως εκπαιδευτικό  εργαλείο; Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του, η μορφολογία του και ο τρόπος κατάταξης του; Διαμορφώνει κοινωνικές αξίες; Ποιά είναι τα είδη των παραμυθιών; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσουμε και οι απαντήσεις τους θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το πολύτιμο δώρο του άυλου πολιτισμού μας. Το Παραμύθι!

Εισηγητής: Γιώργος Ευγενικός, Αφηγητής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης.