Τα καμώματα των καλικαντζάρων

Να πάτε από εκεί που ήρθατε καλικαντζάρια!
Αποχαιρετούμε τους καλικάντζαρους από την Βαμβακού της Πελοποννήσου. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Vamvakou Revival μας καλούν να ακούσουμε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους σπό τον Γιώργο Ευγενικό και μελωδίες από την Μάρα Καίσαρη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 07/01/2023
12:00 - 13:30

Οι καλικάντζαροι, μας επισκέπτονται κάθε Χριστούγεννα και φεύγουν τα Θεοφάνια. Διαφορετικοί σε κάθε περιοχή, όπως λένε οι ελληνικές παραδόσεις. Άσχημοι και ψηλοί, με σιδεροπάπουτσα, τριχωτοί και μονόφθαλμοι, με τραγοπόδαρα ή μαϊμουδόχερα, κουρελήδες και αδέξιοι. Ακούμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραμύθια για σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους. Με δραστηριότητες ανακαλύπτουμε το πώς εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα καμώματά τους και το πώς θα απαλλαγούμε. Φτιάχνουμε τον χάρτη με τους καλικάντζαρους της Ελλάδας, κατασκευάζουμε και ντύνουμε με υφάσματα τον δικό μας κινούμενο καλικάντζαρο. Φυσικά, φεύγοντας παίρνουμε μαζί μας την κατασκευή που δημιουργούμε!

Για παιδιά/οικογένειες
Τα καμώματα των καλικαντζάρων

Σα 07/01/2023
12:00 - 13:30

Σχολείο

Συντελεστές: Υλοποίηση: Γιώργος Ευγενικός (Αφήγηση), Μάρα Καίσαρη (Μουσική). Σχεδιασμός- τεκμηρίωση: Μαρία Βλαχάκη

Κατάλληλο για όλη την οικογένεια

Αριθμός συμμετεχόντων: 15

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας και τον αριθμό των θέσεων στο info@vamvakourevival.org. Η πληρωμή γίνεται είτε στο χώρο, είτε με τραπεζική κατάθεση. Θα λάβετε σχετικές οδηγίες για την κατάθεση μέσω e-mail.

Συμμετοχή: 5 ευρώ